Contact|

Jaarcongres Leve Het Jonge Kind


5 NOV 2019 |

2. De Kinderopvangcoach

Wilmie Colbers, hoofddocent De Kinderopvangcoach, eigenaar Colbers-advies voor training, coaching en advies in kinderopvang en onderwijs.
Anne-job Rodenburg, trainer, coach, kindertherapeut en eigenaar NovaLibra

(Let op: deze sessie is alleen beschikbaar in de eerste deelsessieronde)

Werkvorm: Interactieve lezing

Leerdoelen:

  • Wil jij bijdragen aan verdere professionalisering en goed voorbereid aan de slag als coach?
  • Wil je weten welke keuzes leiden tot welke resultaten?
  • Vier soorten coaches en hun taken worden besproken.
  • De beste basishouding om mensen ‘in ontwikkeling’ te krijgen en jouw power die je inzet om kinderopvang een nog betere plek voor kinderen te maken.

Doelgroep: In principe is deze deelsessie voor medewerkers in de kinderopvang die geïnteresseerd zijn in de functie coach in de kinderopvang. Ook voor intern begeleiders, leerkrachten of medewerkers binnen een Integraal Kindcentrum is dit een interessante deelsessie.

Leeftijdscategorie: Alle jonge kinderen  (0-6 jaar)

Werken als coach in een setting met kinderen is een hele uitdaging. De aandacht moet vooral uitgaan naar de kinderen, daar is iedereen het over eens. Hoe kun jij dan een bijdrage leveren aan het functioneren van de medewerker? En wat merken de kinderen en ouders ervan? Sinds er sprake is van de coach in de kinderopvang praten we over wat die coach dan wel moet doen en wanneer, hoe moet dat georganiseerd worden. De hoeveelheid vragen en de zoektocht stopt niet 123 als mensen mee gaan doen aan de opleiding de Kinderopvangcoach. Waar men na de opleiding zeer over te spreken is, is de stevigheid die men verkregen heeft door er achter te komen wat men in kan zetten qua coachingstools en hoe deze af te stemmen op het pedagogisch beleid. Een flinke portie zelfkennis en het effectief daarmee om kunnen gaan vormen het uitgangspunt tijdens de opleiding. Tijdens deze interactieve lezing mag je proeven aan hetgeen tijdens de opleiding in 6 dagen aan bod komt.