Contact|

Jaarcongres Het Jonge Kind


6 NOV 2018 | UTRECHT

Inleiding

De gelukkige start van een nieuw begin, dat is het thema van deze alweer zevende editie van jaarcongres Leve het jonge kind. We zijn verheugd dat dr. Bas Levering, prof.dr. Sieneke Goorhuis, dr. Annerieke Boland, drs. Jannette Prins en Eva Bronsveld meewerken aan ons programma.

Naast plenaire inleidingen hebben we 23 deelsessies waarmee je, op basis van eigen interesses en behoeftes, zelf een programma kunt samenstellen. Zo kan je bijvoorbeeld beleven waarom dansen gelukkig maakt tijdens het intermezzo met dansdocente Lenneke Gentle. Genoeg redenen om dit congres niet te missen!

Ochtendprogramma

Dr. Bas Levering gaat na zijn opening in gesprek met prof.dr. Sieneke Goorhuis over de actualiteiten rondom het jonge kind. Hierna vertelt dr. Annerieke Boland (Lector Jonge kind, Hogeschool iPabo, Amsterdam/Alkmaar) wat er verstaan wordt onder de ‘kwaliteit van spel’ en wat een volwassene daarvoor kan betekenen.

Persoonlijk deelsessieprogramma

Na de plenaire opening kun je voor twee rondes kiezen uit 23 uiteenlopende deelsessies. Het volledige overzicht van deelsessies vind je op de congreswebsite

Inspirerende middag

Tijdens de lunch geniet je van heerlijke broodjes en is er tijd om de informatiemarkt te bezoeken. Verschillende aanbieders brengen je op de hoogte van nieuw materiaal en de laatste ontwikkelingen voor het jonge kind. Daarna start het plenaire middagprogramma. Drs. Jannette Prins (promovenda taalverwerving lectoraat Natuur en Ontwikkeling Kind en docent taal, Thomas More Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Leiden) houdt een betoog over de groei en bloei van jonge kinderen. Hoe word jij die tuinman die kinderen kan laten groeien en bloeien?

Eva Bronsveld, pedagoog en onderwijsadviseur, zet uiteen wat een temperamentvol kind het meest nodig heeft en welke rol jij daar als professional in kunt spelen.

We komen in beweging met dansdocente Lenneke Gentle tijdens een intermezzo om te ervaren hoe het komt dat dansen gelukkig maakt. Na een korte pauze is het tijd voor de tweede deelsessieronde en sluiten we de dag af met een gezellige borrel. Tijd om je collega’s uit het werkveld te spreken en met hun ervaringen uit te wisselen!