Contact|

Jaarcongres Leve Het Jonge Kind


9 NOV 2021 | Jaarbeurs Utrecht

Deelsessies

Hieronder tref je een overzicht van alle 12 deelsessies die aangeboden worden. Voor zowel ronde 1 als ronde 2 ontvangen wij bij jouw aanmelding graag een eerste voorkeur en een reservekeuze. Op basis van de voorkeuren maken wij een ronde-indeling.
Heb je vragen of opmerkingen over de deelsessies of het programma? Neem dan gerust contact met ons op via het feedback formulier.
 
Wat je altijd al wilde weten over meertaligheid
Marinella Orioni, schrijver en specialist meertaligheid. Auteur van ‘Meertalig opvoeden, ‘Het meertalige kind' en ’Hoeveel talen spreek jij'.

Deze sessie vind alleen plaats in ronde 2.
Marieke Martens. Trainer in de kinderopvang, kinder- en jeugdcoach en docent.
Suze Roelofs-Emonds, procesbegeleider en spreker, Tweemonds.
Wilma van Esch, ecologisch pedagoog Med, Zevenmorgens.
Marianne de Wit-Polet, Master Educational Needs en teamleider onderwijs in een kindcentrum. Ruime ervaring binnen het Ontwikkelingsgericht onderwijs met voorliefde voor het jonge kind.
Wilna van den Heuvel, spelagoog, docent/trainer en supervisor in een eigen praktijk en aan Hogeschool Utrecht. Programmaleider van de post bacheloropleiding Spelagogiek. Tevens beeldend kunstenaar die de relatie legt tussen Kunst, Spel & Supervisie.
Ingrid de Jong en Marjon Kuipers MME zijn zelfstandigwerkende gedragsanalisten bij de Plan B Academie met bijzondere belangstelling op gebied van autisme, emoties, trauma, stress en het hieruit voortvloeiende gedrag. Ingrid is daarnaast ook familiemediator en relatietherapeut en Marjon is mediator in Strafzaken. Beiden zijn hun studie op het gebied van Communicatie, gedrag, en geloofwaardigheidsanalyse aan de Universiteit van Manchester aan het afronden.
Cathrien Kats, gepensioneerd docent pedagogiek Pabo NHL Stenden Emmen, (ortho)pedagoog, specialist Jonge Kind
Lydia Mijnhardt-Lich, kleuterleerkracht groep 1/2.
Dr. Annerieke Boland, lector Jonge Kind, iPabo Amsterdam.
Dr. Resi Damhuis, oprichter, Taaldenkgesprekken.nu.
José Smeets-van Veldhoven Hogeschooldocent/onderzoeker taalleesdidactiek. Lid kenniskring Jonge kind. Teamleider jaar 4 voltijd, Ad PEP en JK, Hogeschool iPabo Amsterdam/Alkmaar. Vierdejaars student specialisatie jonge kind.
Dr. Nima Sharmahd, senior researcher, VBJK (Vernieuwing in de Basisvoorzieningen voor Jonge Kinderen), Gent (België).
Ik wil spelen: NIET…. ‘laat maar spelen’.
Ingrid Nagtzaam en Anite van Oijen, beiden eigenaar HetKan! professionalisering in onderwijs en kinderopvang. Ontwikkelaars kindgerichte VE-training ZÓ, auteurs van het boek ‘Ik wil spelen!’)