Contact|

Jaarcongres Leve Het Jonge Kind


9 NOV 2021 | Jaarbeurs Utrecht

10. Uitgaan van het competente kind

Ingrid Nagtzaam en Anite van Oijen, eigenaren HetKan! professionalisering en scholing voor onderwijs en kinderopvang, ontwikkelaars kindgericht VE-training ZO!
Mirjam de Jager, Trainer, HetKan!

Thema: Gedrag

Werkvorm: Interactieve presentatie.
Leerdoelen: Hoe laat je kinderen zelf doen wat ze zelf kunnen? Je krijgt grip op de pedagogische boodschap die je kinderen ongemerkt geeft. Hierdoor lukt het je hen te geven wat je hen gunt: jezelf mogen ontwikkelen tot een zelfstandig persoon.
Voor wie?: Pedagogisch medewerkers en leerkrachten kleuterbouw.
Leeftijdscategorie: Alle jonge kinderen (0-6 jaar).

Uitgaan van het competente kind is voor iedereen die met (jonge) kinderen werkt een belangrijke basis. Het daagt je uit om kinderen de ruimte te geven om zelf te doen wat ze al kunnen doen. We laten je op een prikkelende wijze ervaren hoe vaak wij als 'opvoeders’ ongemerkt de neiging hebben in te grijpen of dingen over te nemen, zelfs als je het echt niet wil. Vanuit deze bewustwording krijg jij grip op wat je samen met je collega’s vanaf morgen kunt gaan doen om daadwerkelijk uit te kunnen gaan van het competente kind. Geef ze de ruimte! Je ontdekt wat kinderen tijdens ‘alledaagse activiteiten’ al ontwikkelen en hoe betekenisvol dit is. Kindgericht werken, HetKan!