Contact|

Jaarcongres Leve Het Jonge Kind


9 NOV 2021 | Jaarbeurs Utrecht

17. Vies, viezer, viest

Marja van Delden, buitenspeelcoach en onderwijsadviseur, Kommee.
Thema: Creatief spel

Werkvorm: Lezing/Presentatie (kennisoverdracht)

Leerdoelen: Door deze presentatie zullen de deelnemers de effecten zien van een rijk aanbod op de speelplaats, zodat jonge kinderen met hun zintuigen de wereld kunnen ontdekken.

Voor wie?: Leerkrachten onderbouw en/of pedagogisch medewerkers.

Leeftijdscategorie: Kinderen van 3-6 jaar.

 

''Mogen we water bij de zandbak en takjes en steentjes en...?'' Een kleuter uit je groep heeft grootse plannen, dat zie je zo… Vanaf morgen zeg je (bijna) altijd ''ja'' tegen deze kleuter en het eerste dat je gaat aanschaffen is een tuinslang.  Je ontdekt dat jonge kinderen ruimte moeten krijgen om al hun zintuigen in te zetten zodat ze volop kunnen experimenteren met verschillende materialen.

Tijdens de presentatie ‘Vies, viezer, viest’ ontdek je opnieuw waarom buitenspelen zo belangrijk is voor de ontwikkeling en ontplooiing van jonge kinderen. Als kinderen écht lekker buiten spelen dan worden ze vies en vallen ze soms. Je krijgt handvatten om na de workshop elke dag aandacht te geven aan alle zintuigen tijdens het buitenspelen.  

Door bijvoorbeeld elke dag te spelen met water en zand komen we tegemoet aan de behoeften van jonge kinderen. Maar hoe ga je om met reacties van ouders? En hoe organiseer je dit praktisch? 

Vanuit ervaringen helpen we de deelnemers op weg.